Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι μία παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για την υγεία, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ). Κάθε χρόνο ο Π.Ο.Υ επιλέγει ένα διαφορετικό θέμα. Για το 2021 το θέμα είναι: «Οικοδόμηση ενός δικαιότερου ,πιο υγιούς κόσμου». Στόχος κάθε φορά είναι η προαγωγή της υγείας στο σύνολο του πληθυσμού ανεξαιρέτως, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο δεσμός για την αντιμετώπιση των απειλών της Δημόσιας Υγείας .Έτσι και σήμερα όλος ο πλανήτης αλλά και η χώρα μας ,τιμά την σημερινή μέρα σε συνθήκες πανδημίας. Μία πανδημία που επέβαλλε τους δικούς της κανόνες και εδραίωσε την πεποίθηση ότι η διατήρηση της καλής υγείας αποτελεί αδιαμφισβήτητα το ύψιστο αγαθό.

Για τους παραπάνω λόγους ,σήμερα περισσότερο από ποτέ ο εμβολιασμός έχει τον δικό του συμβολισμό και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Αποτελεί το πιο έγκυρο εργαλείο για την αντιμετώπιση της νόσου COVID 19 μαζί φυσικά με τα μέτρα ατομικής προστασίας και προφύλαξης. Καλούμαστε όλοι να δείξουμε κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα προκειμένου να διασφαλίσουμε, την ποιότητα και την καλή υγεία τόσο για μας και τα παιδιά μας όσο και για τις επόμενες γενιές. Για να είμαστε ασφαλείς πρέπει όλοι να είμαστε και να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Ας είναι η προτροπή για την σημερινή μέρα όλα τα παραπάνω και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, Πολίτες και Υγειονομικό Προσωπικό, που υπερβάλλει εαυτόν καθημερινώς, ο καθένας από την θέση του, να εξαλείψουμε τον κίνδυνο της πανδημίας χρησιμοποιώντας τα πιο απλά μέσα, την πρόληψη και την θεραπεία.