ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ

ΕΚΔΟΣΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ  ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ

Σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ 35797Υπουργική Απόφαση, (Φ.Ε.Κ. 1199/11.4.2012, τ. Β’), τροποποιήθηκε ο τρόπος έκδοσης του Βιβλιαρίου Υγείας Επαγγελματία.

Για την απόκτηση του πιστοποιητικού υγείας οι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται:

  • Υποχρεωτικά όλοι σε ακτινογραφία θώρακος.

     Οι ακτινογραφίες πραγματοποιούνται χωρίς ραντεβού στο Ακτινολογικό Εργαστήριο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

  • Οι χειριστές τροφίμων επιπλέον θα υποβάλλονται σε καλλιέργεια κοπράνων και παρασιτολογική κοπράνων κατόπιν ραντεβού στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο.

       Για τις εξετάσεις κοπράνων είναι απαραίτητη η προμήθεια (από φαρμακείο) ενός (1) αποστειρωμένου κυπέλλου. Η συλλογή πρέπει να γίνεται κατά τις πρωινές ώρες. 

     Τα κόπρανα πρέπει να είναι διαρροϊκά μετά από διατροφή με τροφές που βοηθάνε π.χ. λαχανικά, φρούτα. Αν δεν βελτιώνονται με την διατροφή πρέπει να κάνετε χρήση καθαρκτικής πορτοκαλάδας (η προμήθεια της οποίας γίνεται από φαρμακείο). Πίνετε την πορτοκαλάδα νωρίς το βράδυ, πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού, ώστε το πρωί τα κόπρανα να είναι διαρροϊκά. 

      Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου παραλαμβάνει τα δείγματα κοπράνων μέχρι τις 10:30’ το πρωί.

      Όταν τα αποτελέσματα είναι έτοιμα και κατόπιν συνεννόησης με τις Επισκέπτριες Υγείας, ‘:2382350534, προγραμματίζεται η ημέρα που θα επισκεφθείτε το Παθολογικό Εξωτερικό Ιατρείο για κλινική εξέταση από  Ιατρό Παθολόγο για την απόκτηση του πιστοποιητικού υγείας (Πρότυπο έντυπο. Δεν απαιτείται αγορά βιβλιαρίου, δεν απαιτείται φωτογραφία).

Η ταυτοποίηση των ενδιαφερομένων θα γίνεται με το  Α.Μ.Κ.Α

Το πιστοποιητικό έχει ισχύ για πέντε (5) χρόνια.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ