Η Διοίκηση της ΝΜ Γιαννιτσών στο πλαίσιο της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης των ληπτών υπηρεσιών υγείας της ευρύτερης περιοχής και σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας παραθέτει τα κάτωθι στοιχεία:

Το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων του Ιατρικού προσωπικού της ΝΜ Γιαννιτσών ανέρχεται στο 77%. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2020 έχουν προσληφθεί οι εξής μόνιμοι Ιατροί:

– 1 Ιατρός ειδικότητας Ορθοπεδικής

– 1 Ιατρός ειδικότητας Αναισθησιολογίας

– 1 Ιατρός ειδικότητας Παιδιατρικής

– 2 Ιατροί ειδικότητας Βιοπαθολογίας

– 1 Ιατρός ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής

– 1 Ιατρός ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας

– 1 Ιατρός ειδικότητας Καρδιολογίας

Παράλληλα με άμεσες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που ανέκυψαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού έχουν προσληφθεί και υπηρετούν στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών οι εξής Επικουρικοί Ιατροί:

– 2 Ιατροί ειδικότητας Παιδιατρικής

– 1 Ιατρός ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας

– 1 Ιατρός ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας

– 1 Ιατρός ειδικότητας Καρδιολογίας

Μετά από εντολή της Διοίκησης της 3ης ΥΠΕ απεστάλη νέο αίτημα για προκήρυξη περαιτέρω μόνιμων θέσεων και έχουν εγκριθεί οι εξής ειδικότητες:

– 1 Ιατρός ειδικότητας Νευρολογίας

– 2 Ιατροί ειδικότητας Εντατικολογίας

– 1 Ιατρός ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας

Σημειώνεται ότι για την ΝΜ Έδεσσας κατόπιν σχετικού αιτήματος έχουν εγκριθεί:

– 1 Ιατρός ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής

– 2 Ιατροί ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας

Σημειώνεται ότι το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων Ειδικών Ιατρών του Παθολογικού Τομέα της ΝΜ Γιαννιτσών είναι 100% ενώ υπηρετεί ήδη 1 επικουρική Ιατρός λόγω των αυξημένων αναγκών.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις Ιατρών σε όμορες Νοσοκομειακές Μονάδες Υγείας επιτελούνται στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών αλλά και της απαραίτητης υγειονομικής κάλυψης των αντίστοιχων πληθυσμών ευθύνης. Σημειώνεται ότι αντίστοιχες μετακινήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν και προς την ΝΜ Γιαννιτσών όταν αυτό κατέστη απαραίτητο. Οι Διοικήσεις των Νοσοκομειακών Μονάδων πάντα υπό την καθοδήγηση και αρωγή της 3ης ΥΠΕ συνεργάζονται για την αμοιβαία κάλυψη επιτακτικών αναγκών. Η πανδημική περίοδος άλλωστε που διανύουμε απέδειξε ότι η αλληλοκάλυψη και συνεργασία Νοσοκομείων ενδυναμώνει την απόκριση κατά του ιού.

Παρόμοιες αναφορές με αυτή του σχετικού δημοσιεύματος αγνοούν την προσπάθεια που καταβάλλεται σε επίπεδο επαρκούς υγειονομικής κάλυψης και συνίστανται σε εξυπηρέτηση μικροπολιτικών ή μικροπρεπών κινήτρων την ώρα που το σύνολο του Υγειονομικού προσωπικού της χώρας με αυταπάρνηση έχει δώσει και συνεχίζει να παραμένει σε επαγρύπνηση, την μάχη κατά του κορονοιού.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ – Ν.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

                 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ