Η επιδημία ίωσης, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός 2019 (COVID-19),έχει προκαλέσει μια ραγδαία εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης, τόσο σε σχέση με τη διαχείριση των περιστατικών ανά τον κόσμο, όσο και σε σχέση με τις ανθρώπινες συνήθειες και δραστηριότητες.

Μεταξύ άλλων έχει παρατηρηθεί η μείωση της προσέλευσης εθελοντών αιμοδοτών στις Νοσοκομειακές Μονάδες Αιμοδοσίας, καθώς οι πολίτες αντιμετωπίζουν δικαιολογημένα τον φόβο της έκθεσης στον ιό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ελάττωση των διαθέσιμων φιαλών αίματος και των παραγώγων του για ασθενείς που το έχουν ανάγκη.

Θεωρείται σκόπιμη η ενημέρωση των πολιτών ότι η Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας έχει εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαχείριση πιθανών κρουσμάτων από τον ιό COVID-19, προκειμένου για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ως εκ τούτου δεν διατρέχουν κίνδυνο οι πολίτες, ανάμεσά τους και οι εθελοντές αιμοδότες, που επιθυμούν να επισκεφτούν τη Μονάδα Αιμοδοσίας.

Σήμερα προέβησαν σε εθελοντική αιμοδοσία ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Ευάγγελος Λόγγος, ο Διευθυντής Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννης Τσαμαδιάς και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Παγώνα Ντιούδη, συνοδευόμενοι από το Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γεώργιο Κουτσό, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Δημοσθένη Γενναδίου, την Υποδιευθύντρια Διοικητικής Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Αικατερίνη Παπαδοπούλου και τη Νοσηλεύτρια της Επιτροπής Νοσοκομειακών  Λοιμώξεων κ. Φωτεινή Χελβατζόγλου.

Καλούμε όλους τους  συμπολίτες μας να προσέλθουν στη Μονάδα Αιμοδοσίας προκειμένου να αιμοδοτήσουν,  δεδομένου ότι η επάρκεια αίματος είναι σημαντική για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

της Ν.Μ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ του Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΟΓΓΟΣ